Zastosowanie systemu rozpuszczania cukru
Urządzenie wykorzystuje się w celu przygotowania syropu cukrowego, który stanowi uniwersalny komponent bardzo szerokiej gamy napojów.
Obszar zastosowań
System rozpuszczania cukru stosuje się w przemyśle spożywczym, do produkcji różnorodnych form płynnej żywności:
- napoje,
- browarnictwo,
- >winiarstwo,
- mleczarstwo,
- piekarnictwo,
- cukiernictwo,
- lody
Cukier jako surowiec to jeden z najważniejszych elementów w produkcji napojów, gdzie dodawany jest w postaci rozpuszczonej. Optymalna mieszanina cukru i wody daje gwarancję wysokiej jakości syropu, który z powodzeniem może być wykorzystywany zaróno do tradycyjnych produktów, jak i nowych receptur będących odpowiedzią na pojawiające się potrzeby rynku.
Technologie przetwarzania cukru
- na zimno,
- na ciepło,
- z opcją pasteryzacji,
- system batchowy,
- system ciągły,
MP Process proponuje także całe linie: od silosu cukrowego, podajników cukru poprzez rozpuszczanie, pasteryzacje i bufurowanie syropu cukrowego.
Systemy rozpuszczania cukru dostarczamy we współpracy z naszym partnerem, firmą Water Systems.