Zastosowanie homogenizatora

Homogenizator to urządzenie, które służy do sporządzania emulsji, czyli jednolitej, trwałej mieszaniny z dwóch lub więcej składników niemieszających się ze sobą w warunkach normalnych.

Do procesów homogenizacji wykorzystuje się maszyny o wydajności z przedziału od 90 do 42 000 L/h i ciśnieniach roboczych z zakresu 140 – 800 bar. Doskonale sprawdzają się one przy produktach o wysokiej i niskiej lepkości.

Obszary zastosowań homogenizatora:

  • Mleczarstwo,
  • Browarnictwo,
  • Soki,
  • Prepared food (sosy, majonezy, ketchupy),
  • Przemysł farmaceutyczny,
  • Przemysł kosmetyczny,
  • Przemysł biotechnologiczny,
  • Przemysł chemiczny.

Homogenizatory dostarczamy we współpracy z naszym partnerem, firmą BOS Homogenisers.

BOS High-Pressure homogeniser Model MG2

pressures up to 1100 bar
Capacities 20 – 1300 L/h

BOS High-Pressure homogeniser Model MG3

Pressures up to 600 bar
Capacities up to 4000 l/h

BOS High-Pressure homogeniser Model MG4

Pressures up to 700 bar
Capacities up to 5000 l/h

BOS High-Pressure homogeniser Model MG12

Pressures up to 600 bar
Capacities up to 8500 l/h

BOS High-Pressure homogeniser Model MG14

Pressures up to 600 bar
Capacities up to 11000 l/h

homogenizator

Zapytaj o ofertę na homogenizator

    Contact Us

    We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

    Not readable? Change text.

    Start typing and press Enter to search