Zastosowanie pasteryzatora

Pasteryzator to urządzenie służące do utrwalania żywności za pomocą pasteryzacji. Proces ten polega na niszczeniu mikroorganizmów szkodliwych dla życia i zdrowia, poprzez odpowiednio dostosowane do danego produktu spożywczego podgrzewanie. W efekcie otrzymuje się produkt o przedłużonym okresie przydatności do spożycia z utrzymaną stabilizacją mikrobiologiczną oraz utrwalonymi jego własnościami organoleptycznymi.

Nasza oferta

Oferujemy następujące rodzaje pasteryzatorów:

  • płytowe,
  • rurowe,
  • modułowe,
  • automatyczne,
  • półautomatyczne,
  • manualne,
  • autoklawy,
  • pasteryzatory tunelowe

Urządzenia polecane przez MP Process spełniają najwyższe wymagania dotyczące bezpieczeństwa produktów, higieny i procesu technologicznego. Dobierając je adekwatnie do potrzeb klienta (szeroka gama zastosowań), gwarantujemy minimalne straty produktu, a także wysoką wydajność przy niskim zużyciu wody.

Pasteryzatory dostarczamy we współpracy z naszym partnerem, firmą Water Systems.

pasteryzacja

 Zapytaj o ofertę na pasteryzator

    Start typing and press Enter to search