Zastosowanie pasteryzatora
Pasteryzator to urządzenie służące do utrwalania żywności za pomocą pasteryzacji. Proces ten polega na niszczeniu mikroorganizmów szkodliwych dla życia i zdrowia, poprzez odpowiednio dostosowane do danego produktu spożywczego podgrzewanie. W efekcie otrzymuje się produkt o przedłużonym okresie przydatności do spożycia z utrzymaną stabilizacją mikrobiologiczną oraz utrwalonymi jego własnościami organoleptycznymi.
Nasza oferta
Oferujemy następujące rodzaje pasteryzatorów:
- płytowe,
- rurowe,
- modułowe,
- automatyczne,
- półautomatyczne,
- manualne,
- autoklawy,
- pasteryzatory tunelowe
Urządzenia polecane przez MP Process spełniają najwyższe wymagania dotyczące bezpieczeństwa produktów, higieny i procesu technologicznego. Dobierając je adekwatnie do potrzeb klienta (szeroka gama zastosowań), gwarantujemy minimalne straty produktu, a także wysoką wydajność przy niskim zużyciu wody.
Pasteryzatory dostarczamy we współpracy z naszym partnerem, firmą Water Systems.