Zastosowanie pasteryzatora

Pasteryzator to urządzenie służące do utrwalania żywności za pomocą pasteryzacji. Proces ten polega na niszczeniu mikroorganizmów szkodliwych dla życia i zdrowia, poprzez odpowiednio dostosowane do danego produktu spożywczego podgrzewanie. W efekcie otrzymuje się produkt o przedłużonym okresie przydatności do spożycia z utrzymaną stabilizacją mikrobiologiczną oraz utrwalonymi jego własnościami organoleptycznymi.

Nasza oferta

Oferujemy następujące rodzaje pasteryzatorów:

  • płytowe,
  • rurowe,
  • modułowe,
  • automatyczne,
  • półautomatyczne,
  • manualne,
  • autoklawy,
  • pasteryzatory tunelowe

Urządzenia polecane przez MP Process spełniają najwyższe wymagania dotyczące bezpieczeństwa produktów, higieny i procesu technologicznego. Dobierając je adekwatnie do potrzeb klienta (szeroka gama zastosowań), gwarantujemy minimalne straty produktu, a także wysoką wydajność przy niskim zużyciu wody.

Pasteryzatory dostarczamy we współpracy z naszym partnerem, firmą Water Systems.

pasteryzacja

 Zapytaj o ofertę na pasteryzator

    Contact Us

    We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

    Not readable? Change text.

    Start typing and press Enter to search