Zastosowanie napełniarek opakowań Bag in Box

Urządzenie stosuje się w końcowy etapie linii produkcyjnej do napełniania danym produktem worków o wymaganej pojemności. Proces odbywa się w warunkach sterylnych, czego gwarancję stanowi higienicznie działający zawór, który posiada odpowiedni certyfikat.

Napełniarki aseptyczne z powodzeniem wykorzystuje się w przemyśle spożywczym przy produkcji następujących form płynnej żywności:

  • soki (zróżnicowana konsystencja – rzadka, gęsta),
  • kwasy spożywcze,
  • produkty mleczne (koktajle, lody, śmietany),
  • mleko (tradycyjne, mleka smakowe),
  • ekstrakty roślinne,
  • ekstrakty mięsne,
  • koncentraty owocowe, warzywne,
  • syropy,
  • produkty o konsystencji lepkiej,
  • produkty zawierające cząstki stałe, np. w postaci owoców, warzyw,
  • masy jajeczne,
  • produkty z przeznaczeniem do sektora HORECA.

Kryteria doboru pakowaczek Bag in Box

Zastosowanie konkretnej napełniarki BiB uzależnia się od następujących czynników:

  • rodzaj produktu,
  • wydajność produkcyjna,
  • metoda obróbki produktu,
  • rodzaj materiału opakowaniowego,
  • warunki higieniczne.

W zależności od powyższych czynników proponujemy Państwu maszyny:

  • manualne,
  • półautomatyczne w pełni automatyczne,
  • standardowe,
  • o podwyższonej higienie,
  • aseptyczne,
  • przystosowane do mycia w procesie CIP,
  • wyposażone w platformę dla operatora.

Materiał opakowaniowy Bag in Box

Opakowania Bag in Box wykorzystuje się w różnych sektorach przemysłu spożywczego i różny jest ich potencjalny odbiorca. W związku z tym przygotowuje się je w kilku formach i pojemnościach:

  • worki 1 – 3L (branża usług gastronomicznych, HORECA),
  • worki 3 – 20L (do celów cateringowych),
  • worki 200 – 1 000 L (do celów przemsłowych).

Napełniarki opakowań Bag in Box dostarczamy we współpracy z naszym partnerem, firmą Alfa Laval.

napełniarka opakowań

Zapytaj o ofertę na napełniarkę opakowań Bag in Box

    Start typing and press Enter to search