Zastosowanie homogenizatora

Homogenizator to urządzenie, które służy do sporządzania emulsji, czyli jednolitej, trwałej mieszaniny z dwóch lub więcej składników niemieszających się ze sobą w warunkach normalnych.

Do procesów homogenizacji wykorzystuje się maszyny o wydajności z przedziału od 90 do 42 000 L/h i ciśnieniach roboczych z zakresu 140 – 800 bar. Doskonale sprawdzają się one przy produktach o wysokiej i niskiej lepkości.

Obszary zastosowań homogenizatora:

  • Mleczarstwo,
  • Browarnictwo,
  • Soki,
  • Prepared food (sosy, majonezy, ketchupy),
  • Przemysł farmaceutyczny,
  • Przemysł kosmetyczny,
  • Przemysł biotechnologiczny,
  • Przemysł chemiczny.

Homogenizatory dostarczamy we współpracy z naszym partnerem, firmą BOS Homogenisers.

BOS High-Pressure homogeniser Model MG2

pressures up to 1100 bar
Capacities 20 – 1300 L/h

BOS High-Pressure homogeniser Model MG3

Pressures up to 600 bar
Capacities up to 4000 l/h

BOS High-Pressure homogeniser Model MG4

Pressures up to 700 bar
Capacities up to 5000 l/h

BOS High-Pressure homogeniser Model MG12

Pressures up to 600 bar
Capacities up to 8500 l/h

BOS High-Pressure homogeniser Model MG14

Pressures up to 600 bar
Capacities up to 11000 l/h

homogenizator

Zapytaj o ofertę na homogenizator

    Start typing and press Enter to search